4 tips voor het huren van een auto

Je haalt op veel bestemmingen net een tikje meer uit je vakantie als je een auto huurt. Of je nu naar Spanje, Italië of ergens anders heengaat. Het biedt je de nodige vrijheid en sommige bijzondere plekjes zijn zelfs zonder auto nagenoeg onbereikbaar. Met onderstaande 4 tips breng je het huren van een auto tot een succesvol einde.

auto huren citytrip

1. Regel het huren van een auto meteen na het boeken

Duik meteen in het huren van een auto nadat je vlucht en accommodatie in de pocket zijn. Dat scheelt je behoorlijk wat stress. Hoewel je ook bij aankomst op je bestemming een auto kunt huren, kan er dan wel het een en ander misgaan. Misschien dat de medewerker ter plaatse niet zo goed Engels spreekt of dat er geen auto meer beschikbaar is die jij geschikt vindt. Bovendien kun je thuis uitvoerig zoeken naar de beste deal. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook bijvoorbeeld naar hoe zuinig een auto rijdt. Ook is het verstandig om alle voorwaarden goed door te nemen. Denk aan zaken als de verzekering, de tankregeling, het eigen risico en de hoogte van de borg. Lees de reviews van het autoverhuurbedrijf ook altijd even door. Als er te veel negatieve reviews zijn, is dat meestal niet zonder reden. Het is het beste om meteen na het boeken van je vlucht en accommodatie te zoeken naar een auto, omdat je dan zo vroeg mogelijk bent. Over het algemeen geldt de regel: hoe vroeger, hoe beter. Als je langer wacht, zijn de beste deals vaak al weg.

2. Zorg dat je een creditcard hebt

Bij het gros van de autoverhuurbedrijven heb je een creditcard nodig. Er zijn tegenwoordig ook een aantal bedrijven waar het zonder kan, vooral in Nederland. Je moet dan wel de borg kunnen neerleggen met je pinpas en het kan ook niet voor elke bestemming. Het blijft dus het handigst om een creditcard te gebruiken als je een auto gaat huren. Heb je nog geen creditcard? Dit hoeft geen gat in je budget te slaan. Een goedkope creditcard kun je bijvoorbeeld via https://credit-cardaanvragen.nl/goedkoopste-creditcard/ aan vragen.

3. Let goed op de tijden

Let altijd goed op de tijden waarop je de auto wilt ophalen en inleveren en de kosten die daaraan vastzitten. Je betaalt in principe altijd per dag. Het is daarom goed mogelijk dat er bij één uur extra een hele dag erbovenop wordt gerekend. Je kunt de auto dan beter een uurtje eerder inleveren of gewoon voor de rest van de dag boeken.

4. Neem een verzekering

Hoewel er een prijskaartje hangt aan een verzekering, is dit het in veel gevallen wel waard. Al is het alleen maar om het zorgeloze gevoel wat je erdoor krijgt. Heb je toch geen verzekering afgesloten? Stap dan niet meteen in je auto zodra je de sleutels krijgt, maar doe eerst een grondige check. Leg eventuele schade die er al is vast op een foto of een filmpje, zodat je achteraf geen onterechte en torenhoge rekening gepresenteerd krijgt.