Duitsland

citytrip DuitslandBen jij van plan om Duitsland als vakantiebestemming te kiezen voor een citytrip? Wij hebben de belangrijkste reisinformatie voor jou opgezocht zodat jij weet waar je heen reist.

  • Munteenheid: Euro (EUR)
  • Aantal inwoners van Duitsland: 80.594.017
  • Oppervlakte: 357.121 km²

Reisinformatie

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je op zoek bent naar reisinformatie over Bondsrepubliek Duitsland. Neem snelle wagens, voeg daarbij, voetbal, bier en worst en je krijgt een stereotiep beeld van het land. Staat er niet echt iets tussen dat je aanspreekt? Misschien wil je wel wat bijleren over de koude oorlog, of de grootste koekoeksklok ter wereld bezoeken? Of wat dacht je van een shoppinguitje naar KaDeWe, met een oppervlakte van 60.000 m2 het grootste shopping center van Europa? Staat kastelen bezoeken bovenaan je verlanglijstje? Met meer dan 20.000 exemplaren kan je ook hier je hartje ophalen. Veelzijdigheid genoeg dus in Duitsland. Hieronder vind je nog wat extra reisinformatie voor tijdens je trip.

Geschiedenis

Duitsland, ook wel bekend als het land dat tussen de zee en de Alpen ligt, kende een donkere geschiedenis. Je zal Duitsers dus niet snel horen vertellen over de gruwelijke dingen die zich toen hebben afgespeeld. Velen van hen schamen zich er vandaag de dag nog voor. Toch zorgt dit ervoor dat Duitsland een rijke geschiedenis kent die zich in alle uithoeken van het land afspeelt. Interesse in overblijfselen van de oorlog? Dan is Duitsland de place to be om te bezoeken. Maar ook voor niet oorlogsfanaten valt er een heleboel te beleven.

Cultuur

Als je naar Duitsland op reis vertrekt, neem je best eerste al deze reisinformatie door. Dan weet je dat je maar beter een mondje Duits kan spreken. Nu is dat met Nederlands als zustertaal niet zo moeilijk. Als je niet te snel spreekt, dan begrijpen de meeste Duitsers jou wel. Ga er niet van uit dat mensen Engels praten dit is zelden het geval.
Nog iets waar Duitsland bekend om staat is muziek en dan vooral de schlagers, niet zo’n fan van deze vrolijke popmuziek? Probeer dan eens wat rock met Rammstein of wat klassieke muziek van Beethoven of Bach. Enkele typische Duitse gerechten zijn worst en Braten (gebraden vlees). Als dessert kan je dan gaan voor een stukje Zwarte Woud-kersentaart.

Ligging en klimaat

Je zal er niet van schrikken dat Duitsland het grootst aantal inwoners heeft van alle Europese landen als je weet dat het gebied grenst aan 9 andere landen en 2 zeeën. Denemarken, de Noordzee en de Oostzee in het Noorden, Polen en Tsjechië in het oosten, Zwitserland en Oostenrijk in het zuiden en Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland in het Westen. De ideale ligging dus voor een citytrip naar één van de Duitse steden. Toch zijn qua klimaat de verschillen klein. In het Noorden en het midden van het Duitse grondgebied kennen ze over het algemeen frisse, natte winters maar zachte zomers. In het zuiden zijn de temperaturen iets meer uitgesproken. Warme zomers en koude winters met veel meer kans op sneeuw.

Economie

Dat Duitsland een bloeiende economie heeft is algemeen geweten, met een vierde plaats op wereldniveau moeten ze enkel de VS, China en Japan voor laten gaan. Binnen de Eurozone is ze dus de welvarendste economie. Het land bezit relatief weinig grondstoffen, dus de economie is vooral gebaseerd op de industrie-en dienstverlening. Duitsland is ook bekend omwille van zijn technologisch hoge ontwikkeling. Een sterk aanwezig negatief kenmerk van de Duitse economie is het hoge werkloosheidscijfer. Wat ook opvalt, is dat de voormalige DDR economisch gezien nog altijd achterblijft op het westen, al lijkt hier stilaan wel verbetering in te komen.

Toerisme

Als toerist heb je mogelijkheden zat in Duitsland. Je kan er gaan skiën of snowboarden in één van de velen wintersportgebieden zoals Winterberg of Zugspitze Gletsjer, waar de hoogste berg van het land gelegen is. Deze ligt 2962 meter boven de zeespiegel en op de grens met Oostenrijk. We blijven in winterse sferen met übergezellige kerstmarkten; de bekendste zijn Keulen en Düsseldorf.

Toch liever een citytrip met zonniger weer? Dan staan Berlijn en Hamburg hoog aangeschreven. Of genieten op de Oktoberfesten? Zorg dan wel dat je niet te laat bent, want deze starten al in september.