Frankrijk

citytrip frankrijkBen jij van plan om Frankrijk als vakantiebestemming te kiezen voor een citytrip? Wij hebben de belangrijkste reisinformatie voor jou opgezocht zodat jij weet waar je heen reist.

  • Munteenheid: Euro (EUR)
  • Aantal inwoners van Frankrijk: 62.814.233
  • Oppervlakte: 551.500 km²

Reisinformatie

Bonjour! Wat leuk dat je op zoek bent naar reisinformatie over Frankrijk. Als vakantiebestemming scoort dit land over het algemeen wel goed omdat het zo een waaier aan mogelijkheden te bieden heeft. Wat maakt dit land nu zo een aangename bestemming? Dat kan je natuurlijk het best zelf gaan ontdekken tijdens een leuke citytrip naar steden zoals Parijs of Lyon, of wat dacht je van een deugddoende vakantie naar Marseille? Wees gerust, er valt altijd wel wat te beleven in het wondermooie Frankrijk.

Geschiedenis

Dat de Franse Republiek een rijke geschiedenis kent, dat mogen we wel zeggen. Er valt zoveel over te vertellen dat een bezoek aan dit fantastische land zeker een aanrader is. Toch willen we je als reisinformatie één belangrijke naam uit de Franse geschiedenis meegeven, zodat je je reisgezelschap alvast kan imponeren met je kennis.

Jeanne d’Arc is de nationale heldin van Frankrijk omdat ze een beslissende rol speelde in de honderdjarige oorlog. Spijtig genoeg eindigde ze op de brandstapel omdat men haar ervan verdacht aan ketterij te doen.

Cultuur

Dat de Fransen weten wat lekker eten is, daar bestaat geen twijfel over. De Franse wijn en kazen zijn veruit het bekendste.

Fransen zijn enorm trots op hun cultuur en daarbij ook op hun taal. Als je op reis gaat naar Frankrijk spreek je best een mondje Frans. De meeste Fransen zullen niet veel moeite doen om Engels of eender welke andere taal te spreken.

Dat ze fier zijn op hun cultuur laten ze zien door de onnoemelijk veel musea die het land telt. Alleen al in Parijs zijn er bijna 150.

Ligging en klimaat

Frankrijk, het grootste land van West-Europa gezien de oppervlakte heeft de vorm van een zeshoek waardoor er vaak naar verwezen wordt als l’Hexagone. De hoofdstad en tevens ook de grootste stad is Parijs. Dit zorgt ervoor dat er heel veel reisinformatie voor handen is, te veel om hier allemaal weer te geven. We zetten je hieronder alvast graag op weg…

Doordat de Franse Republiek zo een uitgestrekt gebied is, varieert het klimaat natuurlijk ook. Dit maakt dat je er het hele jaar door naar kan afreizen. Is het niet om te skiën, dan wel voor een strandvakantie.

Economie

De economie van Frankrijk is na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de grootste van Europa en staat op de wereldranglijst op de zesde plaats.

De Franse economie draaide tot aan wereldoorlog twee vooral op landbouw, pas daarna is de industriële sector op gang gekomen. Het Noorden van Frankrijk is vooral gericht op industrie terwijl het zuiden voornamelijk gericht is op landbouw en toerisme. De dag van vandaag zijn het hoofdzakelijk de automobiel- en de chemische sector die het goed doen en die ervoor zorgen dat Frankrijk zo hoog scoort op wereldniveau.

Toerisme

Dat Frankrijk bij velen op nummer 1 staat als favoriete vakantieoord, wordt bevestigd door het feit dat het land de meeste toeristen ter wereld over de vloer krijgt. Maar niet enkele buitenlandse toeristen zien Frankrijk als ideale vakantie, ook de Fransen zelf brengen hun vakanties graag door in eigen land. Iedereen geniet van de oogverblindende natuur en het afwisselende landschap.

Door de terroristische aanslagen de afgelopen jaren kent het land een kleine terugval wat betreft toerisme. Toch is en blijft “La douce France” het meest veelzijdige vakantieland van Europa en zeker een aanrader voor iedereen.