Verenigde Staten van Amerika

citytrip amerikaBen jij van plan om de Verenigde Staten van Amerika als vakantiebestemming te kiezen voor een citytrip? Wij hebben de belangrijkste reisinformatie voor jou opgezocht zodat jij weet waar je heen reist.

  • Munteenheid: Dollar (USD)
  • Aantal inwoners van de VS: 326.625.791
  • Tijdsverschil met België: 6 uur eerder in de VS

Reisinformatie

Vooraleer je op vakantie vertrekt naar de VS, kan je hieronder wat reisinformatie terugvinden die je zeker van pas komt. De Verenigde Staten zijn een groot gebied in Noord-Amerika. Hier is vaak veel verwarring rond, maar Amerika bestaat uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Toch wordt er naar de VS veelal als Amerika verwezen.

De hoofdstad en politiek centrum van de USA is vandaag de dag Washington D.C. Maar de grootmacht heeft al verschillende hoofdsteden gekend. New York is nog steeds het economische centrum. De Stars en Stripes kent ook iedereen, de beroemde vlag met 50 sterren op een blauwe achtergrond voor de staten en de 13 witte strepen op een rode achtergrond voor de koloniën.

Geschiedenis

De geschiedenis begint bij de indianen, de eerste inwoners van de VS. Nadat Christoffel Columbus in 1492 Amerika ontdekte, maar dit zelf niet door had werd het land naar de volgende ontdekkingsreiziger genoemd die wel wist dat het om dit continent ging. En dat was Amerigo Vespucci. Of zo wordt toch vaak verteld. Onlangs verscheen er een artikel dat beweerde dat het werelddeel genoemd is naar de Richard Ameryk, een koopman uit Wales die reizen voor John Cabot financierde. Dit zou veel aannemelijker zijn omdat de naamgeving van plaatsen altijd via de achternaam ging. Leuke reisinformatie om te delen met je reisgenoten.

Wist je trouwens dat de meeste Amerikaanse steden een bijnaam hebben? Zo is Chicago bijvoorbeeld The Windy City en Las Vegas wordt vaak Sin city genoemd.

Cultuur

Er zijn twee zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met Amerika namelijk Coca-Cola en fastfood. Het symbool van de Amerikaanse cultuur dat overal ter wereld is doorgedrongen. Overal ter wereld proberen ze deze cultuur te integreren in de eigen cultuur. Veel zaken komen dan ook in Europa aangewaaid, denk maar aan babyshowers, prom night en black Friday.

Vergeet zeker geen fooi te geven als je ergens gaat eten (behalve in fastfoodrestaurants), afhankelijk van de service die je gekregen hebt. Je kan alles met de kaart betalen, maar fooien ontvangen ze liever cash. Doe je dit niet, weet dan dat diegene die je serveerde enkel een minimumloon krijgt en dus afhankelijk is van deze fooien.

Ligging en klimaat

Omdat de 50 staten van Amerika zo’n enorm gebied bedekken is het klimaat binnen de Verenigde Staten dan ook heel uiteenlopend. Van tropisch regenwoud naar een vochtig, continentaal klimaat. Orkanen en tornado’s zijn dan ook een jaarlijks terugkerend fenomeen dat al heel wat huizen en steden verwoest heeft. De VS wordt in het Noorden begrensd door Canada en in het zuiden door Mexico, de westkust door de Stille oceaan en de oostkust door de Atlantische oceaan.

Economie

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is de economie van Amerika de grootste ter wereld. Landbouw is altijd een belangrijk onderdeel geweest van deze economie, net zoals delfstoffen. Daarnaast zijn ook de industrie, met de technologische ontwikkelingen en de dienstensector een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie. Het gemiddeld inkomen ligt dan ook vrij hoog in deze wereldeconomie, toch zijn er nog grote economische verschillen waar te nemen tussen verschillende bevolkingsgroepen die leven in de VS.

De Dollar is de meest gebruikte munteenheid in het drijven van internationale handel. Omwille van het sterke karakter van de Dollar worden ook olie- en goudprijzen in deze munt uitgedrukt.

Toerisme

Dat Amerika veel te bieden heeft voor toeristen merk je aan het feit dat veel Europeanen dit als droombestemming zien. Toch moet je rekening houden met bepaalde zaken voordat je afreist naar dit land. Hieronder vind je nog wat beknopte reisinformatie.
Zie dat je altijd je identiteitskaart op zak hebt, want als je alcohol wil drinken, vragen ze je meestal wel of ze deze even mogen zien. Zolang ze je geen 35 schatten zal je ze vaak moeten tonen, want alcohol mag pas vanaf 21 jaar.

Om naar Amerika te reizen heb je als toerist een visum nodig, meer bepaald een Esta. Je kan dit formulier online invullen en nadat je de fee betaald hebt, kan je de VS bezoeken.